Madonna della Corona - Spiazzi


Madonna della Corona

Dit Italiaanse bedevaartsoord ligt op zo'n 20 kilometer van Garda en is bekend omwille van de bijzondere ligging.  Het kerkje is namelijk gebouwd tegen een steile rotswand.

De unieke locatie in combinatie met het prachtige uitzicht maakt dit een trekpleister voor heel wat toeristen.  En dan hebben we het nog niet over de duizenden bedevaarders die naar de Madonna trekken.

Voor meer informatie zie ook: www.madonnadellacorona.it

De oorspronkelijke kerk was van bescheiden omvang en ligt op een paar meter onder het huidige niveau, met een oppervlakte iets groter dan een kamer. Deze kapel werd geopend in 1530.

Hoe geraak je er?

Het heiligdom van Madonna della Corona ligt op zo'n 20 kilometer van Garda.  Je rijdt richting Caprino Veronese en vervolgens volg je "Spiazzi".  Ter plaatse zie je een wegwijzer richting de "Madonna van de Kroon".  Je kan er gemakkelijk te voet geraken (via de trappen of een wandelweg).  Mensen die minder goed te been zijn of het wandelingetje van zo'n kilometer niet graag doen onder de Italiaanse zon kunnen ook gebruik maken van de shuttlebus die op bepaalde tijdstippen rijdt.

Met je eigen wagen kan je er niet geraken.  Je parkeert best op een parking in de omgeving.  Er is een kleine gratis parking en wat verder een parking van een hotel waar je mits een kleine vergoeding kan parkeren.

 
Gardameer bezienswaardigheden weergeven op een grotere kaart


Nog meer uitzichtpunten aan het Gardameer.
Vond je dit een leuke uitstap?  Dan zal je beslist ook genieten van deze bezienswaardigheden:
- Santuario di Montecastello
- Trémosine: de griezelterrassen
- Monte Baldo

Een overzicht van onze favoriete bezienswaardigheden aan het Gardameer.

De trap naar Madonna della Corona

Hier nog enkele video's van deze prachtige locatie.