Kabelbaan Gardameer - Prada-Costabella


Funivie del Garda

Hou je van mooie bergwandelingen, avontuurlijke mountainbikeroutes, de natuur of gewoon van betoverende panorama's aan het Gardameer?
Dan is een uitstapje met deze gondelbaan in Prada echt iets voor jou!

Het dalstation van de kabelbaan kan je terugvinden in het bergdorpje Prada. Zelfs de route vanaf de verschillende stadjes aan het Gardameer naar deze leuke berglift is prachtig.

In 2 etappes geraak je tot zo'n 1.800 meter hoogte.

De eerste etappe brengt je tot 1.550 meter boven de zeespiegel (een 2-persoons gondelbaan waarin je kan rechtstaan), de tweede etappe meer dan 1.800 meter boven de zeespiegel (een één-persoons stoeltjeslift).  Onderweg kan je al genieten van een steeds mooier wordend panorama over het Gardameer.  De rit in de 2-persoons gondel is een unieke ervaring: omdat je recht staat kan je 360° rond je kijken.  De kabelbaan gaat ook vrij traag waardoor je voldoende tijd hebt om te genieten van al dat moois...

Meer informatie op deze website: www.funiviedelgarda.itGardafriends tips:

- Hou er rekening mee dat het boven enkele graden frisser kan zijn, zeker wanneer er wolken boven de berg hangen.  Tijdens onze uitstap was het bijvoorbeeld 16 graden bij het bergstation en zo'n 34 graden aan de oevers van het meer...
- Kies een dag met weinig of geen bewolking zodat je optimaal kan genieten van je uitstap.  Ook tijdens zwoele dagen hangt er soms een nevel boven het meer waardoor je niet heel ver kan kijken.
- Je kan in de omgeving prachtige wandelingen maken, maar vergeet zeker je bergschoenen niet!
- Met de kabelbaan naar boven en te voet naar beneden is ook

Vond je dit een leuke uitstap?
Dan zal je waarschijnlijk ook genieten van deze bezienswaardigheden:

- Madonna della Corona
- Santuario di Montecastello
- Trémosine