Uitzichtpunten aan het Gardameer

De mooiste uitzichtpunten rondom het Gardameer

Het "Lago di Garda" is het grootste en naar onze mening ook het mooiste meer van Italië.  Op deze pagina verzamelen we locaties waar je volgens  ons en andere Gardafriends de mooiste  panorama's over het meer hebt.

Hier een overzicht (meer volgt):


Monte Baldo

Vanaf de Monte Baldo, die je eenvoudig kan bereiken met een kabelbaan vanuit Malcesine, kan je bij helder weer het volledige Gardameer zien liggen.  Van de dorpjes Torbole en Riva del Garda in het noorden tot Sirmione in het zuiden.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat dit één van de populairste uitzichtpunten aan het Gardameer is.

www.funiviedelbaldo.it


Pizzoccolo

In de omgeving van het Gardameer kan je heel wat bergen beklimmen, de Pizzoccolo is daar een van.  Indien je dit onder begeleiding wil doen, kan je altijd contact opnemen met onze vrienden van equipeNatura.  Zij helpen je op een veilige manier naar boven, waar je kan genieten van sprookjesachtig mooie panorama's.

Lees meer over de beklimming van de PizzoccoloSantuario di Montecastello

Dit heiligdom, gelegen op de hoogvlakte van Tignale, is een toplocatie voor wie even wil onthaasten en genieten van het mooiste meer van Italië.

Je kan er ook mooie wandelingen maken of gewoonweg genieten van dit panorama op het kleine terrasje voor het klooster.  Het enige wat je op deze plek hoort is het geluid van de krekels en de wind die door de cipressen gaat...

Meer foto's en videobeelden van Santuario di Montecastello

Tremosine

De griezelterrassen van Tremosine zijn ook een echte aanrader.  Heerlijk genieten van dit uitzicht terwijl je een lekkere pasta aan het eten bent met een Italiaans wijntje.

Er nog veel meer plekjes welke je binnenkort op deze pagina kan terugvinden.

Ken jij nog een plekje aan het Gardameer waar je een spectaculair uitzicht over het meer hebt?  Deel het met je Gardafriends!

Gardameer uitzichtpunten weergeven op een grotere kaart