De geluiden van het Gardameer

Geniet je ook telkens weer opnieuw van je vakantie aan het Gardameer?  Geuren en geluiden kunnen levendige herinneringen naar deze mooie tijd boven brengen.  Zo zijn  er bijvoorbeeld heel wat geluiden die me doen wegdromen van het grootste meer in Italië.

In deze blogpost laat ik je meegenieten van mijn favoriete geluiden aan het Gardameer.  Welke geluiden doen jou van het Gardameer wegdromen?  We horen het graag op het prikbord van onze Gardafriends Facebook pagina!

1 Buongiorno!
Wakker worden met het geluid van het Gardameer, dat is gewoon heerlijk!  Je hoort enkel het geluid van de wind, het water dat klotst tegen de steiger, de vogeltjes die de zon verwelkomen...2 De kerkklokken die luiden
Na een heerlijke strandwandeling bij zonsopgang de klokken horen luiden.  In het dorpje Limone sul Garda hoor je dan ook nog eens de mooie weergalm van de klokken tegen de bergwanden...3 Het geluid van de krekels
Nog zo'n geluid dat me helemaal doet wegdromen van het Gardameer: de krekels!  Start de video hieronder (gemaakt aan Santuario di Montecastello) en zet het volume maar wat luider...
4 Het geluid van de bergkoeien op de Monte Baldo
Dit geluid zal je misschien niet direct verwachten aan het Gardameer, maar op de Monte Baldo lopen er koeien.  En de bellen van deze koeien maken een prachtig geluid naar mijn mening!  Het geeft in ieder geval een heel aparte sfeer.  Het gevoel in een Alpenweide te lopen, met op de achtergrond het Gardameer...
5 Het geluid van de wind in mijn parasol
Relaxen aan het zwembad met een heerlijk briesje dat voor de nodige afkoeling aan het Gardameer zorgt.
Bij het horen van dit geluid voel ik weer de warmte van de Italiaanse zon op mijn lichaam, kan ik de geur van het Gardameer ruiken, krijg ik weer zin in een verfrissende Aperol Spritz.
6 Het geluid van een vuurwerk
Een prachtige dag aan het Gardameer sluit je natuurlijk af met één van de vele vuurwerkshows rondom het Gardameer.