Bezienswaardigheden Gardameer: Brasa Schlucht

De weg door de Brasa kloof is één van de meest gefotografeerde en gefilmde wegen aan het Gardameer.

Het feit dat hier enkele achtervolgingsscènes uit de Bond film “Quantum of Solace” zijn opgenomen heeft deze route alleen maar populairder gemaakt.
Het is ook één van onze favoriete bezienswaardigheden aan het Gardameer.  Vanaf de eerste meter is het genieten van deze kronkelende weg tussen Tremosine en Limone sul Garda.  Achter elke bocht wacht je een nieuwe verrassing, een mooi panorama over het meer, een haarspeldbocht, één van de vele tunneltjes....

Na een avontuurlijk rit kom je tenslotte aan de “Brasa Schlucht”, een smalle kloof waar je met de auto of motor door kan rijden.  Werkelijk prachtig en heerlijk fris tijdens een zwoele zomerdag!
Zeker ‘s morgens is dit een echte aanrader!  Na je kennismaking met deze natuurpracht kan je verder rijden naar één van de griezelterrassen van Trémosine.

We hebben enkele prachtige stukjes van deze route op video vastgelegd zodat je alvast een virtuele rit kan maken...  Veel plezier!

Gardameer bezienswaardigheden weergeven op een grotere kaart
Vlakbij de Brasa Schlucht is er een restaurantje waar je iets kan drinken om vervolgens eens naar deze kloof te wandelen.  Als je de mogelijkheid hebt moet je zeker eens door de kloof wandelen. Dan besef je pas hoe smal deze kloof is!
Er staat ook een Mariabeeld aan de ingang van de schlucht.

Opgelet, op bepaalde plaatsen is de weg zéér smal en is het niet mogelijk om met 2 wagens naast elkaar te rijden.
Hou dus met de wagen altijd voldoende afstand van je voorligger, want regelmatig moet je wel eens achteruit om een tegenligger door te laten…  Dus zeker niet met je caravan!  ;o)


http://gardameer.gardafriends.com/#20